Werkwijze

Samen de ui afpellen

Als het gaat om de vragen ‘Wat wil ik?, Wie ben ik? en Wat kan ik?’, dan kan ik je daarbij begeleiden. Het klinkt misschien gek, maar als metafoor voor dit proces gebruik ik het afpellen van een ui. Ik ben er namelijk van overtuigd dat jij het antwoord al in je draagt en diep vanbinnen dus ook weet.

Ik kan je helpen om deze ‘ui’ af te pellen en je te ontdoen van al die laagjes, zoals:

R
De sturing, mening en advies uit jouw omgeving.
R
Jouw eigen angsten en belemmerende gedachten; bang zijn het niet te kunnen.
R
Onvoldoende weten wie je bent.
R
Een laag zelfbeeld, wellicht door ervaringen opgebouwd.
Bij dit laatst punt is het goed om je te realiseren dat een bepaalde eigenschap niet goed of fout hoeft te zijn. Belangrijk is het om de voorwaarden te scheppen, zoals functie, omgeving, collega’s, type leidinggevende, e.d. die bij jou als persoon aansluiten. Je persoonlijkheid is namelijk aardig stabiel en lastig te veranderen, dus hoe belangrijk is de perfecte fit dan juist!

Laagjes

Ik help je graag met het afpellen van al deze zo bepalende en belangrijk laagjes. Hierbij kan ook verdriet en verlangen naar boven komen. Wat ik je uiteindelijk wil geven is je eigen kracht en het geloof in jezelf (terug) te vinden. Je weer een stuk meer heel te maken, dan je was. Je optimaal gebruik te laten maken van jouw eigen uniciteit!

Dat doe ik met alle aandacht en passie die ik in me heb. En vind ik het mooiste wat ik in mijn leven kan doen en kan betekenen. Een mede-deelnemer van mijn laatste opleiding zei destijds over me: “Rosalien wil mensen graag gelukkig zien.” En nu pas realiseer ik me dat dit klopt. Ik wil mensen hun eigen kracht weer laten voelen en in hun eigen kracht laten staan. Ze weer volop laten leven en laten genieten van het leven met alles erop en eraan. Dit is wat ik zelf ook ervaar door uiteindelijk het vak uit te oefenen wat ik altijd al wilde op mijn eigen manier en in mijn eigen passende setting als zelfstandige. Ik voel me daarbij meer leven dan ooit! Wat voel ik me vrij, geïnspireerd, creatief en in mijn eigen kracht staan.

Wat ik jou te bieden heb?

R

Onverdeelde aandacht

Ik luister naar je met onverdeelde aandacht. Als iemand met de volle 100% met zijn aandacht bij je is, kan dit alleen al ervoor zorgen dat je tot inzichten komt.
R

Geloof in jou

Mijn geloof in andermans kunnen. Ieder heeft wat bij te dragen en ieder heeft unieke talenten.
R

Open luisteren

Ik ben onbevooroordeeld en luister zonder aannames te doen. Ik ben benieuwd naar jouw unieke verhaal en wat jij exact te zeggen hebt en niet wat ik denk dat jij te zeggen hebt.

Wat is het effect en resultaat van mijn coaching?

R
Je gaat je openen.
R
Je gaat stappen zetten naar het werk wat je eigenlijk wilt doen en waar je talenten liggen.
R
Je gaat zien en ervaren wat je potentieel is, waar je goed in bent en dat je ergens heel goed in bent.
R
Je krijgt vertrouwen in je eigen kunnen en talenten.
R
Je krijgt richting, focus en daarmee rust.