Over Rosalien

Doe werk waar je naar verlangt

Met loopbaanbegeleiding laat ik mensen worden wie ze (in de kern) zijn en dat vind ik het mooiste om te doen, mensen ont-wikkelen. Ik merk bij loopbaanbegeleiding dat mensen diep vanbinnen vaak al heel goed weten wat ze willen, maar iets ze tegen houdt om dat te gaan doen. Ook komt het voor dat mensen dit innerlijk verlangen niet voldoende horen. Door er onvoldoende bewust bij stil te staan. Ik begeleid mensen om naar dit verlangen te luisteren en dit tot volle wasdom te brengen. Mensen gaan soms na een moeilijke periode van bijvoorbeeld outplacement of ziekte weer stralen en geloven in zichzelf en weer doen wat ze leuk vinden en blij van worden. 

Mijn droom en missie met mijn bedrijf is dat vooral vrouwen meer in zichzelf gaan geloven en het werk gaan doen waar ze naar verlangen. En ze hierdoor meer innerlijke vrijheid, vreugde en ruimte in hun leven ervaren. 

Unieke potentie

Ik zie de potentie bij mensen en inspireer ze tot het volgen van hun droom of passie. Ik geloof in mijn kandidaten en begeleid ze met mijn volle vertrouwen. Ik zet mijn kandidaten aan tot het maken van stappen en vaak zijn die buiten hun comfortzone. Ik weet te confronteren waar nodig en te inspireren om samen het resultaat tot het vinden van de felbegeerde baan te realiseren. Ik heb ervaring met het begeleiden van: personen met een lange periode zonder werk, mensen die al of niet hersteld zijn van ziekte, hoogsensitiviteit, vermoeden van hoogbegaafdheid, ADHD en 50-plussers.

Ook heb ik mensen mogen begeleiden bij het volgen van hun droom door een eigen bedrijf te starten en dit ook daadwerkelijk verder uit te rollen. 

Een droombaan

Ja, ik heb eigenlijk gewoon de mooiste baan die er is. Dit was dan ook al snel het vak dat ik ambieerde na mijn opleiding. Maar ik vind dat het als loopbaanadviseur belangrijk is om levenservaring op te doen, alvorens anderen te kunnen helpen op soms moeilijke momenten in hun leven. Daarom ben ik eerst binnen de arbeidsbemiddeling gaan werken en vervolgens in puur commerciële functies. En nu, nu ik terugkijk op mijn loopbaan, zie ik de rode draad en snap ik ook waarom ik eerst deze functies heb uitgeoefend en hoe zinvol en relevant die zijn voor mijn vak als loopbaancoach. Ik geloof als je zo’n moment bereikt, dat dat het moment kan zijn waarop je weet dat je je droombaan hebt gevonden.